Jdi na obsah Jdi na menu
 


Příběhy Dorian

 8.4. 2014

Dnes se začal psát náš společný příběh...byl to den, kdy jsem si ho definitivně odvezla z veteriny, kde byl původně již několik měsíců umístěn, k nám.  Po předešlých návštěvách jsem si ho už nedokázala vyhnat z hlavy a už při té první, kdy jsem zjistila, že už je opuštěný a páníčci jej tam zanechali, bylo rozhodnuto, že jednoho dne už neodjedu bez něho.

Předtím jsem tam za ním několikrát byla a už při těch pár návštěvách mě naprosto okouzlil svojí povahou, chutí do života a houževnatostí, kde i poté, co už týdny jen ležel, nestavěl se a čůral jen skrze cévku měl stále snahu a touhu žít. Na veterině měl skvělou péči, ale i přesto chátral a svaly postupně atrofovaly, protože neměl toho "svého páníčka", který se mu bude věnovat a bude mít pro koho se snažit. V tu chvíli užíval Prednison 20 1tbl. denně, Euthyrox 200 - 0 - 200, vit.C, vit. B, Karsivan.

Moje původní představa byla značně naivní a to ta, že Dorínek je sice ležící pacient, ale že přední nohy jsou v pořádku a problém je jen v ochrnutí zadních a ty rozchodíme...z tohoto omylu mě vyvedl již příjezd domů, na veterině jsme jej do auta nesli ve dvou, před vraty jsem byla jen já, velký nepohyblivý 37,7kg vážící pes zapresovaný v kufru Favorita a otázka jak s ním ven...

Už od prvního dne mi ukázal svoji trpělivost, ten večer byl tím posledním, kdy měl u nás zavedenou cévku, od dalšího dne jsme se už venčili venku, což si myslím mělo výborný vliv na jeho psychiku a samozřejmě i zdraví.

 

pár dní u nás...

img_0930.jpg

img_0933.jpg

 

video z počátků venčení venku... KLINĚTE ZDE 

 

 14.4. 2014

Jelikož u Dorínka bylo podezření na úraz krční páteře, ale nebylo žádné podrobnější vyšetření ani diagnostika, rozhodla jsem se s ním jet ke specialistům abychom měli představu o možnostech řešení.

Vydali jsme se tedy společně na cestu, která nakonec připomínala spíše putování slepičky z pohádky "O slepičce a kohoutkovi", pohádku nebo spíše horor o tom, jak jsme hledali naději a nenalezli.

Jako první jsme se vydali na Animal Clinic k panu doktorovi Hnízdovi...Zde byl konstatován tragický zdravotní stav, doporučena euthanasie... Jelikož jsem se s tímto poté, co Dorian marně čekal několik měsíců, nedokázala smířit, udělali mu krevní testy - kontrola funkce ledvin a jater, T4. jako jediná možnost doporučena magnetická rezonance v Mimoňi, ale bráno spíše jako zbytečná investice do předem ztraceného boje při již dlouhotrvajícím nezvratném stavu.

Zoufalá jsem se tedy obrátila o radu na kamarádku a byl mi doporučen MVDr. Skala na Hrádku. I přes mé nejisté řidičské výkony jsme se tak ocitli v centru Prahy u pana doktora Skaly. Ten konstatoval nulovou hlubokou citlivost a minimální šance na uzdravení - pouze zázrak, jako jediná možnost na diagnostiku doporučena magnetická rezonance na Jaggy Praha. Chvíli jsme společně debatovali nad smysluplností 15 - 20 tis. investice do téměř 3 měsíce ležícího psa a pak se objednali rovnou na Jaggy.

Zde jsme byli ošetřeni moc milou paní doktorkou, která konstatovala nulovou šanci na pohyblivost zadních nohou a minimální na rozcvičení nohou předních. Byl konstatován obrovský vytahaný močový měchýř s infekcí zanesenou cévkováním. Znovu byla doporučena euthanasie... Do toho přivolali MVDr. Šrenka, jehož názor byl totožný. Magnetická rezonance nebyla doporučena jako zbytečnost v tomto už nezvratném stavu.

Nedokázala jsem si představit to, že Doriana, který se měsíce statečně drží a bojuje, nyní když má šanci, že zabojujeme společně, nechám ležet zde na stole pražské kliniky aniž bychom se o cokoliv pokusili. Euthanasii jsem v tento den již po několikáté zamítla, načež nám tedy ukázali jak rozhýbat přední nohy, zadní máme nechat být, je již nikdy používat nebude, neví prý, že od poloviny těla vůbec něco má... Máme vysadit všechny léky, protože mu škodí...

 

zhruba 18. - 22.4. 2014

Doriánkovi se objevuje za krkem malý, mokvající pupínek, z něhož se během pár dní stává velká mokvající plocha. Jelikož pro Doriana není přeprava v autě úplně pohodlná a manipulace při nakládání a vykládání Dorínka z auta je problematická, v počádku s podezřením na hot spot volím telefonickou a elektronickou poradu s naší veterinářkou a lidmi se zkušenostmi s tímto problémem. Ale mokvající plocha se prudce rozrůstá, pokračuje na záda...

 

23.4. 2014

Dnes byl Doriánek znovu na veterině, jeli jsme kvůli kůži, kde se mu vůbec nehojí, rány vypadající jako hot spoty. Nejela jsem nakonec na kožní, ale k "praktickému" veterináři MVDr. Šindeláři do Mrače aby na něho mohl nahlížet komplexně.
Dorian byl jako andílek, hodný, trpělivý, k ordinaci od auta už došel po svých dvou (po předních již chodí s malou oporou či dokonce bez ní, zadní nesu). Bohužel asi nejmenší problém, který jej nyní trápí je ochrnutí zadních nohou. Dorian je hrozně oslabený, rozhozený, jeho tělo bojuje samo se sebou. Kůže a další problémy dle pana doktora poukazují na velký problém kdesi v tělíčku a to se s ním snaží bojovat mimo jiné i tím, že kůží vylučuje pro tělo nežádoucí látky. Dlouho užíval Prednison, který tělu na jednu stranu škodí, na stranu druhou udržoval jakýsi klid před bouří v poklidu. Dnes se dělal kompletní krevní obraz - je anemický, ale jiný ukazatel zase dává naději, že červené krvinky mají z čeho vznikat. Je riziko mu podávat další léky, protože játra nejsou v kondici aby si s nimi zvládla poradit. Dostal Zylexis, který by měl zpacifikovat všechny síly, které v jeho těle dřímou a pomoci mu v regeneraci, dále vit. B do svalu.
Podle tohoto pana veterináře nemá nic s míchou - u ortopedů mluvili o úplně přerušené míše. Zítra se budou dělat rentgeny kostí, je podezření na osteosarkom.
Už nevím co víc napsat, strašně moc věřím a doufám v to, že se stane něco, co Dorianovi pomůže tohle hrozné období překlenout a on bude žít poměrně plnohodnotný život s vozíčkem, na druhou stranu mě jímá zoufalství, pochyby, zda dělám správně, zda ho netrápím a nesnažím se na jeho úkor o nemožné. V jednu chvíli už jsem dnes přemýšlela, zda neříct o injekci - tu poslední, aby měl už klid. Ale zase to nechci vzdát po týdnech, kdy je na tom takto a teď se snažíme z plných sil zabojovat, odhalit příčinu a pokusit se změnit jeho nyní černou budoucnost. Nechci ho trápit, ale zase si nedovedu představit nechat jít tuhle úžasnou naprosto dokonalou psí osobnost, zvlášť když má tak nezdolnou chuť do života a i přes tu letargii, která jej musí po takové době " v leže" popadat se stále snaží, hraje si s peškem, balónkem, ...
Omlouvám se za nesouvislý výlev smíšených pocitů, ale přirostl mi natolik k srdci, že jsem ochotná dát tomu vše co půjde ať to bude stát kolik chce peněz. Vím, že čerpám z darů hodných lidí a ne každý se musí s mojí vírou ztotožnit, ale kdo doufá spolu se mnou a Dorianem, budeme rádi za vaši pomoc.

 

28.4. 2014

Pro představu vkládám foto Doriánkových ran na krku a na zádi, krk již zasychá a hojí se, záda stále mokvají a velice páchnou i přes čištění... Užívá ATB, Prednison (rozjelo se to nejvíc po jeho vysazení na doporučení pražské vet., ale nemusí to spolu souviset...). Dnes má zpět i léky na štítnou žlázu, které mu měly být též vysazeny a vůbec mu to neprospělo.
Doriánek a Kokíno se dnes projeli se mnou a Dagmar Kunčarovou do Prahy na A - vet. Kokínko má zase bou kontrolní odběry pro sedimentaci, tak snad mu bude hej
Kokínko celou dobu vzorně držel, v autě je boží :-)))
Doriánka prohlížela přímo dermatoložka, příčin tohoto stavu může být mnoho a nemusí se je podařit odhalit. Dorian byl opět jako andílek - na veterinu došel statečně po svých předních, celou dobu byl naprosto klidný a mírný. Paní doktorka mu odstříhala nekrotickou tkáň, pod ní vyčistila hnis. Dnes vše vidím ve světlejších barvách než včera, Dorian je bojovník. Teď záleží, zda se bude vše hojit... Může jít o prudkou reakci na vysazení léků na pokyn pražského veterináře, pokud by nezabrala ATB, kortikoidy ani Euthyrox, musel by na biopsii.

 krk

 

img_1163.jpg

 

 záda

img_1164.jpg

img_1166.jpg

 

4.5. 2014

Jak budu mít chvíli času, přidám aktuální fotky Doriánka. Bojuje co to jde a i když díky zádům prožívá nyní skutečná muka, má pořád náladu si hrát a chuť k jídlu.
V pátek jsme byli na kontrole na veterině, kůže je trochu lepší, ale veterinář po týdnu ATB čekal lepší výsledek. Z krku má sundané strupy, naštěstí byla pod nimi už kůže a ne otevřená rána. Na zádech to není tak hluboké, ale rány jsou strašně cítit a stále mokvají. Čistím Betadinou a stříkám antiseptickým sprejem, nic víc dávat ani nemám.
Doriánek na veterině držel, ani nepípnul.
V sobotu jsme na poště vyzvedli vozíček, moc děkuji všem, kteří přispěli, vozíček celkem stál 8.500Kč (pův 9,5tis., ale jako útulek máme 1tis. Kč slevu. Objednávala jsem zde: http://www.invalidnivozikpropsy.cz/). Vozíček je krásný, foto dodám. Zatím jsem do něho Doriánka nedávala, na první pokus bude potřeba pomoci ještě jednoho člověka. Vozíček má postavený vedle sebe aby ho okoukal a nebál se ho pak. Pokud mu sedne a Dorian jej přijme, znamenalo by to pro něho určitě plnohodnotnější život a samostatnější pohyb (nyní nosím zadek v dece předek podpírám kšírama).
Teď jen doufám, aby se neobjevil zase další problém a tu kůži Doriánek přežil...

 

5.5. 2014

Dnes jsme poprvé zkoušeli vozíček, Doriánek se trochu bál, ale až pochopí, že mu pomáhá, bude určitě rád. Bohužel předek vozíčku, ač je vozík na 50kg, Doriánkovu váhu asi neudrží, budeme tedy muset používat jen oporu pro zadní část těla.

 

img_1200.jpg

img_1243.jpg

 


Zítra jedeme znovu na veterinu na kontrolu...aktuální foto krku a zad...

 

img_1202.jpg

img_1203.jpg

img_1206.jpg

 

10.5. 2014

Doriánkovi se pomalu hojí rány na kůži, už to vypadá trošičku lépe. Baští a venčí se zvesela. jediné čím trochu zlobí je, že nesnese psy - kluky, takže je třeba pozornosti, protože i ve svém stavu neváhá zaútočit.
Dokonce i cvičíme - pac, štěkej, podej

 

img_1269.jpg

img_1277.jpg

img_1279.jpg

img_1285.jpg

 

zakrytá záda kvůli náletům much...

img_1275.jpg

 

12.5. 2014

Dnes jsme byli s Doriánkem na veterině.
Kůže je lepší, hojí se a vypadá daleko lépe. Pan doktor řekl, že poslat ji na histologii, histolog by se prý nejdříve zděsil a pak zaradoval čeho všeho je kůže vůbec schopna. Ač měl Dorian šancí na to, že bude líp pramálo, bojuje co to dá a jeho tělíčko se pomalu regeneruje.
Doriánkův doktor bude mít nyní do 25. dovolenou, tak snad se během této doby nic nepřihodí. Od zítřka pomalu snížíme ATB (Kefavet), mailem nám pan doktor pošle výsledky dnešní štítné žlázy s tím, jak upravit dávku - nyní má Dorian Euthyrox 400 - 0 - 400.
Nechci nic zakřiknout, ale konečně se nám Dorínek snad hojí.
Vážení mě také potěšilo, váha už ukazovala 42,6 kg (vážil se teda i s botkama ), při příchodu měl 37,7kg.

 

29.5. 2014

Pokud nezapomenu, udělám zítra aktuální fotky Doriankovi kůže. Zítra se vydáme opět na veterinu, naštěstí nic nehoří, ale raději po delší době (dovolená veterináře) na kontrolu. Ráda bych Dorínkovi znovu nechala nabrat krev a ještě RTG krční páteře a možná i předních novou (jedna jej občas pobolívá).
Doriánek se stále drží, připadá mi, že opět trošku přibral, takže už jsem mu trochu stáhla krmení a nedostává už koňské dávky. Venčíme většinou pěšmo, vozíček zatím moc nezvládáme.
Někdy má den, kdy je smutný, jindy je zase veselý, hraje si.
Když je hezky a teploučko, leží venku na dece a intenzivně hlídá .
Je to úžasný pejsek, neskutečný poklad a tak trošku přerostlé miminko.

 

 

img_1315.jpg

 

1.6. 2014

Včera jsem byla s Dorínkem na veterině na kontrole po zhruba 2 týdnech.
Doriánek má dny, kdy je veselý, aktivní a pak dny, kdy nechce chodit, bolí jej i přední nožky, pan doktor říkal, že ho hodně ovlivňuje počasí a změna tlaku a taky samozřejmě nepřirozené zatížení.
Jinak celkově Doriánek vypadá lépe, kůže se hojí a dle pana doktora už kůži zvládneme.
Dělali jsme kontrolně komplet krev a tady přišlo nádherné překvapení, Dorianovy hodnoty se lepší, při prvním screeningu byly hodnoty krve špatné, téměř vše bylo mimo normu, tentokrát už jsou mimo "pouze" tři hodnoty, ale i u nich došlo ke zlepšení. Dorianovi přibývají červené krvinky, bílé jsou už v normě, jaterky též.
Štítná žláza je i přes vysokou dávku Euthyroxu (400 - 0 -400) na nižší hladině než je norma, proto mu ho pan doktor zvedl (800 -0 - 800). Nyní tedy užívá ráno "pouze" Euthyrox, večer Euthyrox, Prednison 20, vit. C a B.
Doriánek je prostě neskutečný bojovník a ani při tom všem, co jej trápí a co všechno mu podlomilo zdraví, to nevzdává a snaží se. Je pořád lepší a lepší.

 

 

img_1731.jpg

img_1710.jpg

img_1711.jpg

img_1712.jpg

img_1714.jpg

 

 19.6. 2014

U Doriánka přidána nová videa, mezi nimi toto, jak cvičí "poslušnost". Je to šikula!

 

Video po KLIKNUTÍ ZDE

 

Video chůze po KLIKNUTÍ ZDE A ŠIPKAMI V ALBU DÁLE...

 

Dlouho jsem nenapsala o Doriánkovi...snad se mu daří lépe než předtím, kůže zahojila, nyní už i obrůstá jemnými chloupečky. Doriánek se stále snaží, spolupracuje, je to vzorný pacient.
Chodíme 4x denně ven, na to, že nejprve ho bylo nutné vynést a sám jen stál, ale nešel, tak nyní už chodíme i na pro něho delší vzdálenost a zvládá to skvěle.
Dochází k tomu, že zadní nohy sám pokrčuje, při ohýbání spolupracuje a reaguje na štípání do prstů pokrčením nohy a jejím silným odtahováním. Uvidíme, jak se to vyvine dál.
Každopádně je to úplné zlatíčko, velký mazlíček a kamarád se všemi lidmi.
Užívá nyní Fortyron, Prednison, vit.C, vit.B.

ZDE VIDEO JAK SE VENČIL ZRHUBA TÝDEN PO PŘÍJMU

http://nadejeproctyripacky.rajce.idnes.cz/Dorian#P4120002.jpg

A TADY VIDEO JAKÝ POKROK UŽ UDĚLAL

http://nadejeproctyripacky.rajce.idnes.cz/Dorian#P6150071.jpg

 

27.6. 2014

Předevčírem jsem byla na veterině s Dorínkem... Pan doktor ho moc chválil, Dori toho využíval, tak hltal jednu tyčinku za druhou . Říkal, že je až neuvěřitelné, že se z toho dostal, že kůže byla poškozená v takovém rozsahu a do takové hloubky jako u popálenin 3. stupně na velké ploše těla a Dori to krásně zvládl. Pořád mám stříkat záda Skinmedem, ale už i promašťovat. Zítra si na veterině vyzvednu objednanou "Hojivou bylinnou mast", ale nejvíce mi pan doktor doporučil konopnou mast, ale ne z technického..tu bohužel netuším, kde sehnat.
Dorínkovi brali krev na štítnou žlázu, uvidíme, zda mu zabraly léky, užívá Fortyron.
Radili jsme se o kastraci - Dorínek má velice zvětšenou prostatu, která by mohla mít vliv na jeho celkový stav, pokud dopadne dobře krev, objedná nás v závislosti na počasí, abychom netrefili vedra. Nevím, zda se těšit, je možná, že až se prostata zklidní, bude to mít pozitivní vliv na jeho tělíčko,ale narkóza bude strašně náročná a riskantní.

 

img_2029.jpg

img_2031.jpg

img_2032.jpg

img_2037.jpg

 

1.7. 2014

Jelikož se na rehabilitaci uvolnilo místo, půjdeme tam již tuto středu v 15h. 10 hodinových lekcí vyjde na 6000Kč.

Dorínek se včera ráno, dnes ráno a dnes večer při venčení už odpichoval zadníma nohama (hlavně levou), došlapoval na tlapy a snažil se o hodně vratkou chůzi. Několik sekund už vydrží i sám stát - pokud jej dobře "naštimuji" a má dobrou náladu.

 

 

img_2235.jpg

img_2238.jpg

img_2294.jpg

 

4.7. 2014

Včera jsem byla s Dorínkem na rehabilitaci u Kateřiny Plačkové v Praze ve Vetcentru. Kateřina byla velice příjemná, vstřícná a k Dorínkovi pozorná. Dorian se nejdřív moc nadšeně netvářil, ale poté moc hezky spolupracoval. Paní Kateřina mi ukázala jak cvičit aby se svaly aktivovaly a začaly trošku růst. Dle jejího názoru Dorian bude chodit, bude to prý chtít dost času a cvičení, ale zadní nohy vypadají relativně dobře a pomalu znovu ožívají.
Nyní 2x denně doma budeme masírovat, poté cvičit a poté následuje strečing. Dnes jsme cvičili poprvé dle jejích rad Dori hezky spolupracoval chápal, že musí držet a hajat na boku, krásně poslouchal.
Bohužel večer si svoji reputaci trochu pokazil již 4. napadením Kokeše, tentokrát skutečně zdrsna, naštěstí je Kokeš až na trochu pochroumanou nožičku v pořádku, ač to tedy vypadalo dost hnusně a Dorínkovi bohužel nešlo jen o poškádlení, ale o zneškodnění konkurenta. Bohužel ze strany Doriana vůči klučičím členům smečky nejde jen o brblání, ale o poměrně velkou nenávist vůči psům - samcům, takže kromě nožiček se u už asi dost rozmazleného Doriana musím pokusit zamakat na jeho usměrnění v chování vůči pejskům. Od zítřka mu tedy začne pevnější režim, protože ve chvíli kdy bude samostatnější a bude se moci v budoucnu možná i sám pohybovat by byl velkou hrozbou pro druhé pejsky.

 

7.7. 2014

Dnes jsem byla s Dorínkem na druhé rehabilitaci u Kateřiny Plačkové ve Vetcentru. Díky tomu, že kůže už je mnohem lepší a zkoukla ji tam v rychlosti i paní doktorka přes kožní problémy, troufla si rehabilitační sestřička s Dorínkem i do vody.
S Doriánkem intenzivně nejprve cvičila na zemi na suchu, poté šel do rehabilitační vany s podvodním pásem, kde nejprve cvičili nožičkama a poté i několikrát spustila běžící pás. Dori musel pěkně makat, cvičení dnes bylo opravdu intenzivní a poměrně namáhavé, ale je dobře, že dostal pořádný zápřah, který mu pomohl rehabilitovat, příjemně jej unavit a určitě i po psychické stránce.
Přední nožičky také nejsou ještě úplně ok, takže se cvičilo i s nimi a protahovala mu je.
Na závěr cvičení ve vodě si ještě dopřál levandulovou koupel, poté následovalo opět cvičení na suchu.
Snad bude pořád lépe a lépe...

 

8.7. 2014

DNES, 8.7. JE TO PŘESNĚ ČTVRT ROKU, CO TU S NÁMI BYDLÍ DORÍNEK 

 

10.7. 2014

Včera jsem opět byla s Dorínkem na rehabilitaci ve Vetcentru v Praze u Kateřiny Plačkové.
Doriánek si opět užíval nejprve masáž a cvičení na suchu, poté ve vodě, kde jednak cvičil a jednak se snažil chodit po pohybujícím se pásu a pak opět cvičit na suchu. Byl moc šikovný, snažil se a na rehabilitaci se dokonce těšil a uháněl tam od auta.
Dneska protahujeme a cvičíme trochu doma, jelikož prší, je doma v útulku a pod pelíškem má puštěný magnet, který nám na veterině zapůjčili.
Zítra jedeme zase k Dorínkovu ošetřujícímu lékaři na kontrolu.
Ze mě a Dorínka budou brzy cestovatelé 

 

10563277_10202501776925673_1904577071_o.jpg

 

15.7. 2014

Doriánek už si stihl prošoupat jeden pár botiček, proto bylo dnes na čase cestou z rehabilitace pořídit nové .
Takže Dorínek je už zase za frajera  

 

 

p7140086.jpg

 

22.7. 2014

A kámoši jak hrom, jsou... Dorian a Kačenka 

 

 

p7210098.jpg

10489943_697998276945784_6318594624535079367_n.jpg

 

26.7. 2014

Včera i dnes jsme s Dorínkem navštívili opět veterinu . Museli jsme zrušit i dnešní rehabilitaci.
Doriánka čas od času rozbolí asi krční páteř a přední nožička, kňourá, naříká při manipulaci,těžko se převrací (jinak nyní moc rád leží na boku, ale když jej tato bolest zastihne, není schopen se povalit na bok ani zvednout zpět do lehu). Obvykle ale stačí den dva klidu a je mu dobře, ale tentokrát jej tato bolest držela od soboty, kdy už celou sobotní noc nemohl spát, ve úterý byl na masáži předních nohou a krku aby se mu ulevilo, ale ve středu večer při povalování na bok (jinak jeho velmi oblíbený povel "bác") naříkal. Včera jsme tedy vyrazili k panu doktoru Šindeláři, který Doriana ošetřuje. Dělalo se RTG krční páteře, počátku hrudní a přední nohy. Dorianovi kalcifikuje z přetížení vazivo na přední noze, problém je v rameni. Přední nohy jsou vzhledem k jeho handicapu už dlouhou dobu (více jak půl roku) nadměrně zatěžovány a bohužel se to občas projeví. Ale co se bolesti krku a následného vystřelování bolesti až do zadních nožek a křečovitosti týče, dle pana doktora nejde o problém krční páteře, ale o to, že se probouzejí v páteři cesty, které byly necitlivé a bohužel to s sebou přináší i tyto bolesti. Na jednu stranu je pozitivní, že se začíná páteř probouzet a signály mu jdou už i do hlavičky, ale na druhou stranu jsou to obrovské bolesti. Oba dva dny dostal injekci, máme pro případ nouze domů něco na bolest.
Pokud se bolest vrátí, bude asi nutné CT. Každopádně se bohužel odsouvá kastrace (nádor na varleti, obří prostata), protože nyní se ho pan doktor bojí sedovat aby nedošlo při manipulaci s jeho bezvládným tělíčkem k poškození v místě, kde je asi skříplá mícha či nějaký nerv, protože by to mohlo znamenat i úplně nevratné ochrnutí.
Oba dny měl pauzu, od zítra zase budeme cvičit, jen máme 30% ubrat.
Dorian je jinak moc statečný pejsek, nenaříká ať se děje cokoliv, proto mě to tak vyděsilo. Už jsem se bála, že to je konec, ale Dori včera večer nádherně našlapoval i na zadní (v závěsu) jakoby vytušil, že už zase pochybuji.
Je to neskutečný bojovník, takovou vnitřní sílu a tak obrovskou vůli k životu jakou má...je to můj hrdina.

 

28.7. 2014

Doriánek trénuje polohování se, což ho baví: VIDEO ZDE 

 

30.7. 2014

MRI x CT???

Doriánka opět už poněkolikáté bolí za krkem, pan doktor říká, že je to od páteře a předních nohou, rehabilitační sestřička, že od krku. Ráda bych už přesně věděla, kde je problém ač na jeho řešení bylo pozdě ASI už při příjmu a tenkrát mi na Jaggy rezonanci rozmluvili.
Ale tahle nejistota a nyní i Dorianova bolest je nesnesitelná je to sice velká investice, ale snad nám odhalí kde se co přihodilo... I na dnešní rehabilitaci byl Dorian velice limitován přecitlivělým krkem a přední nohou.

RTG páteře a nohou máme kompletní, bez nálezu na páteři, na předních kalcifikace vazů z přetížení Problém je tedy určitě v měkkých tkáních a ráda bych věděla kde přesně...

Po zvážení asi téměř všech možností, doporučeních známých a vzhledem k předcházejícícm událostem jsem se rozhodla ještě dnes večer zavolat na veterinární kliniku do Mimoně k MVDr. Vepřekovi, kde je nejmodernější vybavení. Překvapivě jsme objednáni již na další den dopoledne s tím, že na základě vyšetření bude provedeno CT nebo MRI a poté se uvidí co je možno dále...

 

31.7. 2014

Cestu do Mimoně jsme zvládli dobře, doprovázela nás Kačenka. Dorínek se do auta sám hrnul, celou cestu byl hodný jako vždy.

Na místě jsme počkali na pana doktora a poté mu ukázali chůzi, chytili moč a vydali se do ordinace. Zde jej prohlédli a udělali odběr krve pro kompletní krevní obraz, ten dopadl dobře, všechny již dříve sledované hodnoty jsou v normě. Poté Doriánka uspali k dalšímu vyšetření. Dorínek vše snášel výborně, neprotestoval, držel a byl moc pochválený i od pana doktora a sestřiček jak je hodný a mírumilovný.

První následovalo kompletní CT, které ukázolo kompletně orgány a měkké tkáně. V těle je znatelná kalcifikace v důsledku podávání kortikoidů, v žaludku je neidentifikovatelný předmět, ale je možné, že jde o zvápenatělou stěnu žaludku. Jinak jsou orgány dle CT v pořádku, nebyly nalezeny metastáze od nádoru na varleti (bude vyřešeno kastrací).

MEZI 6. A 7. KRČNÍM OBRATLEM BYLA NALEZENA VYHŘEZLÁ PLOTÝNKA ZASAHUJÍCÍ DO MÍŠNÍHO KANÁLU, KTERÝ JE ZÚŽEN O 80%, toto bylo potvrzeno následně i magnetickou rezonancí. Proto má Dorian velké bolesti při sklonění hlavy, navíc je zde velké riziko, že při prudkém pohybu krkem by mohlo dojít k úplnému přerušení míchy spojenému s úplným ochrnutím. Naděje na úplné rozcvičení bez jakéhokoliv operačního zákroku není...

MVDr. Vepřekem nám byla doporučena nákladná operace - ventrální slot, ovšem i s ní jsou spojena velká rizika - úplné ochrnutí v důsledku náhlého otoku míchy až smrt... Rozhodovat o Dorínkově životě s vědomím, že může umřít nebo se může probudit zcela ochrnutý, že může dojít k celkovému zhoršení je šílené, je to hra vabank o život či smrt pejska, se kterým máme velice úzké pouto, jsme přáteli, on mi věří a 100% na mě spoléhá a teď najednou mám v ruce jeho zdraví a mám říci co...

Po poradě s panem doktorem a hlavně s vědomím toho, že takto jak žije s bolestmi, které přišly už nemůže dlouhodobě žít, to by pro něho nebyl život. Nemůže jej strávit v leže a dlouhodobě už přední nohy samy jeho tělíčko neutáhnou. Vše jsme dělali proto, aby mu bylo lépe, s nadějí, že tomu spolu dáme vše, vzájemně se podržíme a budeme se podporovat a nyní konečně vím co mu je...

Bylo to rozhodnutí nesmírně těžké, nemusí s ním každý souhlasit, ale JDEME DO OPERACE. Konečně máme naději, že může žít znovu téměř normálním životem, že nebude třeba už nikdy 100%, ale bude samostatnější, že pokud vše bude probíhat dobře, po dlouhé rehabilitaci se postaví znovu na všechny 4. Pan doktor stanovil termín operace hned na sobotu 2.8., od dnešního dne je na klinice hospitalizován až do příštího pátku či soboty.

Po probuzení už hajal v monitorovaném kotečku, tak hodňoučký jako vždy, hrozně mě trápí, že se třeba bojí, že jsem ho opustila, že se bojí, že bude zase sám...ode dne co k nám přišel, byl jen u nás, opouštěla jsem ho jen když jsem šla do práce nebo s pejsky, něco zařizovat apod., ale vždycky jsem za ním spěchala aby se už nikdy nemusel počůrat pod sebe jako dřív na veterině, aby byl venku na vzduchu, aby se nebál...

Kéž by vše dopadlo dobře a operace se vyvedla, Dorínek už několikrát ukázal svojí obrovskou vnitřní sílu, svoji touhu žít, tak moc chce, tak dlouho se snaží... Oba věříme na zázraky a sobě navzájem.

Níže vkládám dnešní lékařskou zprávu a fakturu za ošetření a operaci, hospitalizace je sponzorským darem kliniky MVDr. Vepřeka, stejně tak 50% sleva na MRI, i přes to se náklady vyšplhají na 53387Kč... Částka je to veliká, ale nedovedu vyčíslit kolik stojí psí život, kolik stojí šance na normální psí život. Ale za jednoho moc statečného psího hrdinu co si přeje žít není žádná částka dost vysoká.

 

 

p8010001.jpg

p8010002.jpg

p8010003.jpg

 

1.8. 2014

Hrozně všem děkuji za takovou vlnu solidarity a pomoci pro něho. Dorínka budou operovat zítra od 9h ráno, jakmile se probudí, budou mi volat s informacemi. Dnes jsem na veterinu volala 2x, je prý klidný, snáší hospitalizaci dobře, snad jej zvládají v pořádku venčit a papá. Zítřek bude zlomový...

 

2.8. 2014

 

1. info po operaci: Doriánka operovali až do půl třetí, hodně to krvácelo. Operace byla složitá, ale podařilo se plotýnku vyndat a uvolnit tak tlak na míchu. Bohužel mu ale není možné podat kortikoidy, které mají zabránit otoku míchy, který může mít za následek nezvratné ochrnutí. Navíc se objevil silný krvavý průjem, buď dochází k pronikání bakterií z tlustého střeva do krevního oběhu nebo v důsledku začervení (u nás nebyl ze zdravotních důvodů odčerven.

Večer jsem ještě volala panu doktorovi, krvavý průjem ustal, ale bojí se toho, že v důsl. dlouhodobého užívání kortikoidů mohlo dojít k narušení bariéry mezi krevním oběhem a střevními bakteriemi, druhou, tou lepší možnosti je např. začervení, protože u nás nebyl ze zdravotních důvodů odčerven.
Dnešní noc nebude ale rozhodující, pokud přežije následující dva dny, má podle doktora šanci...
Říkal, že bojuje, snaží se plazit, napil se... Dorínek se nevzdává, jeho neskutečně silná vůle jej drží, ale bojím se, zda to jeho tělíčko ještě vydrží.
Zítra ráno by mi měli volat, pokud ne, zavolám. Pokud by bylo zle, budou volat v jakoukoliv hodinu.
Nevím, co napsat. Je prostě hrozně zle a Dori už potřetí bojuje o to, aby utekl hrobníkovi z lopaty. Pořád mu věřím a doufám v zázraky, které se dějí, ale pozitivní uvažování mě opustilo.

 

3.8. 2014

 

Ráno volal pan doktor, jak slíbil. Dori přežil noc, pořád bojuje, snaží se. Pije a čůrá, jíst zatím nedostal. Krvavý průjem už se neobjevil, ale taky už nemá co kakat. Akorát mu šli měřit teplotu. Od včerejška se nezhoršil, ale ani nezlepšil. Moc děkuji všem, že na něho tak myslíte, moc na toky energií apod nevěřím, ale tolik lidí na něj myslí, že snad mu to tu sílu i pošle. Doriánek to duchem nikdy nevzdá, jen aby tělíčko nedošlo za hranice svých sil.

Před 19.hodinou jsem volala panu doktorovi do Mimoně. Doriánek je na tom stále stejně, výživu zatím dostává kapačkou, nejí - prý až 3. - 4. den o operaci. Když mu dají vodu, napije se, ale jelikož má kapačky, pít prý nemusí. Uvidíme, co ta krvavá stolice až začne jíst...
To, zda se operace podařila bude vidět až 5. - 7. den po operaci.
Vzdát to se prý Dorínek zatím rozhodně nechystá .

 

 

12.8. 2014

Doufám, že Dorínka chuť k jídlu a do života opět neopustí a nevzdá se.
Večer jsem volala panu doktorovi, Dorínek večer papal, i kakal - bobek formovaný, ale řidší s příměsí trochy krve, ale uvidíme zítra či pozítří až vyjde bobek "dnešní".
Vyhráno zdaleka nemá, je toho hodně co jej trápí, ale pokud se už nic zlého nestane, což už jenom trnu, protože za posledních pár dní už 3 špatné události, by jej měli za 7 - 10 dní propustit domů. Kéž by...

 

13.8. 201

Zpráva od mojí velké pomocnice Dagmar Kunčarové, která má zlaté srdíčko a hrozně mi s Dorínkem pomáhá.

Tak jsem mořila pana doktora skoro 15 minut ... průjem krvavý sice má, ale není to tak hrozné jako po první operaci, dneska kakal prý asi 3x. Nejspíš to bude důsledek toho, že tělíčko nesnese větší příjem bílkovin, což bylo včera to krůtí maso, takže dnes ho dostals rozvařenou rýží. Důležitý je, že jedl, i když na rýži se prý tvářil nevrle a moc mu nechutnala. Ptal ajsem se na vařené brambory, které včera doporučoval, říkal, že také přijdou na řadu, ale rýže je momentálně lepší, protože potáhne střevo šlemem. Transfuzi zatím nedostal, neboť hodnoty krve sice špatné jsou, ale ne kritické a dostává infuze na zavodnění, protože jak jsem se dozvěděla, že v těle hospodaří s vodou tlusté střevo a ne ledviny (jak jsem si jako laik myslela) , takže aby doplnil ten odchod tekutin průjmem. Netroufám si být příliš optimistická, ale pan doktor nezněl nijak tragicky, spíš bych řekla, že s tím průjmem asi i počítal. Tak jsem nechala Dorínka od všech pozdravovat a poslala mu pusinky, slíbil, že vyřídí:-))) Škoda, že ho u toho asi nikdo nevyfotí. Tak držte všichni pěstě dál

 

 

14.8. 2014

Dnes o Dorínkovi
Nové zprávy z Mimoně o našem sluníčku jsou relativně dobré.. samozřejmě není vůbec vyhráno, ale Doriánek se drží, po noční tranfuzi ožil, papal krůtu s rýží (až bude zpátky tak možná absolvujeme kurz vaření, aby mohl mít krůtí prsa na sto způsobů). Stolici už nemá řídkou, ale kašovitou, ještě s příměsí krve , nicméně doufáme, že i to se co nejdříve zlepší. Dorínka polohují, cvičí s ním, takže je v těch nejlepších rukách a víme, že určitě dělají všechno proto, aby mohl být co nejdříve zpátky a abych neprudila stokrát denně laickými dotazy a nevyžadovala sáhodlouhé odpovědi. A Doriánek všechny, co ho mají rádi moc zdraví a všem děkuje za podporu

 

10371890_710912385654373_4886236504292275962_n.jpg

 

15.8. 2014

Spapal vše, jí ale méně než včera a předevčírem, což může být i tím, že je relativně sytý - snad. Bohužel mu prý hodně hubne hlava, což poukazuje na tlusté střevo... Netrpělivě se čeká na zítřejší bobek, kéž by byl pěkný a bez krve. Bohužel pan doktor říkal, že stále bojujeme s časem, zda se Dori zvládne dát do stavu pro rehabilitaci a vše hlavně vůbec přežít. Otoky z nohou pomalu opadají. Ale jednu pozitivní důležitou zprávu mám - prý dnes po pořádném promasírování poprvé projevil známky hluboké citlivosti na zadních končetinách, nemohlo jít o náhodu, prý to zkoušeli několikrát a reagoval pokrčením nohou a ne jen reflexně.

 

18.8. 2014

Konečně jednou nesu i dobré zprávy o Doriánkovi. Včera večer a dnes ráno se prý pěkně cpal, bobek má formovaný jen s trochou krve, takže nechci to zakřiknout, ale zažívání se sad dává trochu dohromady.
Pokud se nic nestane, jak se stalo již během hospitalizace několikrát, v PÁTEK by měl jet zpět domů

 

20.8. 2014

Dnes moc nevím jak zprávu o Dorínkovi pojmout, zda ji považovat za spíše pozitivní či negativní. Ale začnu tím lepším...Dorínek se prý krásně rozejedl, poprvé dnes jedl už i granule! Už od minulé soboty není na kortikoidech, ale na náhradě, která neobsahuje steroidy. Jeho tělíčku to snad prospívá a cítí se celkově lépe. Bobky už jsou konečně opět bobky a ne tekuté koláče.
Ale, nebyli bychom to my a Dorínek kdyby se opět neobjevilo nějaké to ale. pan doktor dnes zněl vcelku pozitivně, ale bohužel páteční plány se odsouvají na neurčito. Dorian stále padá na levou stranu, levá přední noha je pořád špatná bez pokroků - horší než na počátku, což značí, že ani po dvou operacích není vše asi úplně ok. Zadní nohy reagují prý překvapivě dobře. Je potřeba kontrolní MRI, které proběhne v sobotu a z něho bude pravděpodobně již jeden ze tří možných výstupů:
1) mícha se rozpadá...konec Emotikona frown
2) bude potřeba další operace a natažení meziobratlového prostoru, čeká se na sobotu, kdy bude v Mimoni pro každý případ připravena umělá plotýnka o tloušťce 7mm...
3) je vše jak má být, jen bude potřeba delší rehabilitace.

Nedovedu lépe situaci vysvětlit, už se v tom sama trochu ztrácím, každopádně pan doktor slíbil udělat vše co bude možné a Dorianovi pomůže, a jelikož podle jeho slov myslím, že si Doriánka též oblíbil a pochopil jej, věřím mu, že to tak udělá. 
Teď nezmohu nic, jen pořád doufám a prosím aby to vše za to stálo a on konečně mohl žít zase normálním životem a po tom všem co protrpěl přišla odměna za jeho trpělivost a on mohl znovu stát bez pomoci a rozejít se kam bude chtít.

 

21.8. 2014

Ráno budíček z Mimoně. 
Dorínek měl včera opět krev ve stolici, ale bobeček formovaný a ne nějak zásadní množství, prý ještě asi úsek střeva není v pořádku.
Dorínek se prý v rámci svých možností snaží být aktivnější a přesouvat se. Včera se udržel i déle v leže na břiše. Večer budeme znovu volat, tak podám další info. Snad vše v sobotu dobře dopadne.

 

25.8. 2014

Kontrolní MRI dopadla špatně... Nechci mu ubližovat, ale prostě už týdny je nyní skutečně na hraně a nedá se, nedám ho taky. Po dohodě s veterinářem ho neuspíme, ale pojede domů a nechám už vše v rukou přírody, někoho nahoře, zázraku, nevím. Doporučil vzhledem ke včerejší transfuzi počkat do pátku (chtěli jsme pro něho už zítra), ale aby měli tedy případně možnost řešit případné komplikace. V pátek brzy ráno bude připravený, pojedu pro něj se super lidmi z veterinární záchranky a pokud vše do tohoto dne přežije, přijede zpět a zabojujeme spolu.
Já nečekám, že každý bude souhlasit, dřív bych taky nesouhlasila, ale Dorian se nedá popsat, jeho člověk musí poznat. Uvidíme, zda se doma stane v co věřím nebo ne.
Kdo nesouhlasí, má samozřejmě právo svůj názor vyjádřit, cenzuru neuznávám, jen mi prosím věřte, že kdybych v to nevěřila, nedělám to.
To, že bude doma samozřejmě nezaručuje vůbec nic, ale je to poslední šance a jen tak ji nepustíme.
Prosím, pokud by někdo z vás měl kontakt na opravdu důvěryhodného léčitele, šamana nevím co ze středních Čech, prosím o kontakt.
Nepopírám, že peníze plynuly z práce a snahy vás všech, že za jednoho pejska to jsou šílené pálky a čeká jich spousty a třeba to bude jak je hodit z okna, ale nedokážu to vysvětlit, ale prostě to za to stojí.

 

 

 

18.8. 2014

Dnes navštívil Dorínka náš kamarád Libor Křivka aby nebyl Dori stresován mým příchodem a odchodem, ale přitom abychom měli přehled o tom jak mu je před odjezdem domů...

"Po popůlnočních telefonátech s Natálkou a Dášou jsme se dohodly, že zajedu zkontrolovat zdravotní stav Dorinka, jeden z důvodu byl ten, že jsem blízko a D. nebude mou návštěvou rozrušen a podám nezávislý pohled na jeho stav. Protože jsem byl skeptický, tak jsem si do auta vzal i deky pro případný převoz umírajícího pejska k Natálce domů. Ale po příjezdu do Mimoně na mne čekala i Gábina Eugelová, která bydlí pár km odtamtud a stav D. sleduje od začátku a navíc má i zdravotnické vzdělání,. 
V čekárně jsme byli jen pár vteřin a když se otevřely dveře, tak nás rovnou pan doktor zval dále, byl informovaný předem, že přijedu. Šly jsme rovnou dozadu do chodby, kde hned malinko stranou je D. zaparkovaný, aby byl v doahu lidí a nebylo mu smutno, první dny byl v samostatné místnosti a stýskalo se mu. Podle fotek vidíte, že tam má udělané letiště a nic mu neschází, kromě Natálky a zdravíčka, je napojený kanylou na kapačku, denně si nasaje 1000 ml tekutiny.. byl přikrytý a ležel na břichu. Pod ním byla plena na udržení čistoty. D. je v čistotě a měl vedle sebe i misku s vodou.
Gabča ihned zaklekla a Doriánek čile zvednul hlavu, začal jí olizovat ruku a projevovat velkou radost z návštěvy..což mne mile překvapilo a bylo mi divné, proč měl být utracen. Spadl mi kámen ze srdce, protože takhle nevypadá pes v posledním tažení, který má být utracen.!!!
Mazlili jsme se sním několik minut a dokonce měl snahu hýbat zadnímy nohami, což mne mile překvapilo.. To, že ležel vzppřímeně na břiše a opíral se o přední packy mne také potěšilo.
Pan doktor vyexpedoval posledního pacienta, protože začala polední pauza a šel se věnovat nám,..Názorně vysvětlil co se dělo s míchou, od původního stlačení na 80%, až na dnešní stav, kdy se uvolnily cesty k zadním nohám a naopak některé nervy odumřely roztažením,..
Následně nás pozval do kanceláře k počítačům a začal nám ukazovat skeny před a po operaci s vysvětlením, bohužel jsem si nezapnul nahrávání hlasu, tak zde jenom přetlumočím do češtiny to, co jsem si zapamatoval, možná to bude napřeskáčku, ale to neva..
Byla provedena operace 5a 6 obratle a na skenu je vidět výřez pro uvolnění, bohužel operace nbyla provedena ještě před tím, než do republiky začly dovážet implantáty na opravu tohoto problému a nelze tu destičku tam již vložit, protože není kam připevnit, pacičky propadnou..
D. bere jediné léky a to na štítnou žlázu.
V neděli byla provedena druhá transfůze krve a teprve po ní se začly obnovovat červené krvinky, za dva dny stoupnul jejich počet o 3 %, což není moc, ale je to dobře, protože červené krvinky napomáhají regenerovat sliznici tlustého střeva, která je narušena a stěna pak dokrve propouští látky, které na druhou stranu musí být z těla vyloučeny a nepropouští do krve živiny, které bohužel tělo potřebuje a jsou čerpány ze svalové hmoty.
Na játra podává pan doktor ostropestřec, i když již jsou účinnější nové preparáty, ale poněvadž nechce riskovat a dělat z D. pokusného králika, tak používá osvědčený prostředek.
D. má apetit a sní všechno, ale tím, že je porušena sliznice, tak pokud se dá najednou velké množství stravy, tak vylučuje s bobky i krev, takže se musí krmit průběžně po malých dávkách a to vařeným krůtím masem a bramborami..
Protože vodu špatně přijímá přes střevní sliznici, tak je na kapačkách, pan doktor zkoušel vysadit ale pak přestal čůrat, tak dokud se nevylíže bude se muset asi kombinovat kapačka s pitím..
Na vnitřní straně zadních nohou má proleženiny, ale ty nejsou takový problém, jako to tlusté střevo, tady je potřeba rychlá regenerace, aby celé tělo mohlo nabrat sil..

Pan doktor řekl, že jediná, kdo může dát dokupy Doriánka je Natálka, že když viděl jejich citové pouto, tak přestal myslet na to,že by ho uspal

Na můj dotaz ohledně převozu mi sdělil, že pokud chci, že je ho možno odvézt, ale že to nedoporučuje, protože má zespodu na krku čerstvé štychy a že by bylo lepší, kdyby tam do pátku zůstal, aby nevznikl případný nějaký problém, sčímž jsem souhlasil, protože mu nehrozí úmrtí a tak není kam spěchat s převozem.

Pan doktor by byl proto, aby se D. jednou týdně o víkendu dovezl na kontrolu, ale když mi Natálka řrkla, že chystá webkameru, aby byla stále ve spojení sním, když bude mimo, tak jsem přišel na nápad, použít ji i na případnou kontrolu panem doktorem a případné rozbory krve,..atd může provádět místní veterinářka.

D. má snahu utíkat z letiště na studenou dlažbu a používá k tomu přední nožičky, takže není totální ležák a navíc ho několikrát denně otáčí, aby neležel na jedné straně.

Domluvil jsem se s panem doktorem, že nám předá veškerou zdravotní dokumentaci, aby bylo možno jeho stav konzultovat i s jinými odborníky.

Následně jsme se rozloučily s Doriánkem a panem doktorem a na parkovišti prodiskutovávaly s Gabčou jeho stav a pan doktor se ještě u nás opět zastavil a ptal se, jestli ještě něco potřebujeme vědět,

celkem jsme tam byl přes jednu hodinu..

Můj názor : Dorinka bych odvezl buď ve čtvrtek večer nebo v pátek a na jeho přepravu stačí osobák s rovnou ložnou plochou a s dvočlenou osádkou řidič a osoba, která bude Doriánka hladit, aby mu cesta DOMŮ utekla rychle. a po návratu sním provádět opatrné cviky a masáže aby jeho svaly neochably úplně a krmit ho několikrát denně dle potřeby a sledovat jeho stav a dál ho léčit dle vetůů..

pokud jsem něco napsal blbě nebo nesrozumitelně, tak mi promiňte jsem blbej "stavitel" a né doktor"

 

28.8. 2014

Doriánek je od noci v psím nebíčku.

 

29.8. 2014

PŘEDEM BYCH VŠEM STRAŠNĚ MOC RÁDA PODĚKOVALA ZA POMOC A PODPORU PRO DORIÁNKA, to, kolik lidí se sešlo a pomohlo mu na cestě za šancí znovu žít plnohodnotný život bez boleti je neskutečné. Moc si toho všeho vážím a Dorínek určitě cítil tu lásku a touhu všech mu pomoci.
Nyní bych na mnoha řádcích níže ráda objasnila co a jak se v posledním dnu stalo...protože si vy všichni, jež jeho osud zasáhl zasloužíte být náležitě informováni.
V pondělí vyšla neuspokojivě MRI a celkově to nebylo moc dobré, ale s panem doktorem jsme se domluvili, že Dorínka převezeme domů, protože potřeboval cítit zase lásku, mít pocit bezpečí a nabrat síly na další zdlouhavý boj při rehabilitaci. Užíval v tuto chvíli už jen Euthyrox a dále bych se ubírali cestou přírodní medicíny a spolupráce s léčitelkou, protože i pan doktor řekl, že již není v jeho silách cokoliv udělat, že to už můžeme dokázat jen já a Dori společně. V úterý se jel na něj podívat raději pan Libor Křivka a paní Gábina Eugelová aby nezávisle posoudili jak Dorimu je a při tom jej nevyvedla z míry přímo moje návštěva a já byla tak trochu připravena na stav ve kterém Dorínek je. Dorínkovi bylo podle jejich slov v ten den dobře, v rámci možností byl spokojený, mazlil se a byl rád za návštěvu, proto tam měl zůstat raději až do pátku jak doporučil veterinář a neunáhlili jsme se s převozem než je propustí s klidným svědomím a já vše přichystám.
Bohužel ve středu ráno mi dorazila sms, že Dorianovi je zle, má horečku 41, mluvila jsem s veterinářem, říkal, že zavolá, jak zjistí co se děje, že možná reakce na 2. transfuzy. Krev však vyšla daleko lépe než ta předešlá, teplota klesla, ale Dorian i zvracel, tak měl jen kapačku. Večer jsme znovu volali, dozvěděli jsme se, že je na tom stejně, ale je klidný, má kapačku a už nezvrací.
Telefonovala jsem dlouho s léčitelkou jež mi byla doporučena a s níž jsem byla poslední dny v kontaktu. Řekla mi o jeho těžké karmě, o tom, že trpí, protože ji chce splatit, snažily jsme se mu poslat sílu... Vím, zní to asi už jak když mi přeskočilo, ale moc jsem věřila a věřila jsem i tomu, že víra má sílu, že mě slyší, nebrečela jsem, ale usmívala se a mluvila na něj, počítala jsem s tím, že je jen trochu hůř, že to zase překoná a v pátek se mi vrátí a už bude jen lépe. Ale zároveň jsem poprvé při modlení prosila s pokorou, že pokud už nikdy nemůže žít šťastně, ať raději zemře a už se netrápí, ať zemře co nejdříve, ale pokud má žít, ať mu dají sílu a sejmou z něho bolest. Večer bylo nebe plné hvězd, byl krásný klid, mluvila jsem na něj a věřila, že se uvidíme.
Ráno jsem si až v práci, kam jsem dojela v klidu, protože hovor z Mimoně nepřišel, s myšlenkou, že je tedy vše v pořádku a zavolám dopoledne. Sedla jsem k počítači s mailem od MVDr. Vepřeka 00.47h, který začíná tímto "Vážená kolegyně Natálie,
Právě jsem prokázal poslední službu Doriánovi,a nechal jsem jej odejít do toho psího nebíčka." Nechci sem záměrně kopírovat celé znění tohoto mailu, je velmi citlivě napsán se vší úctou k Dorianovi, jeho touze žít, text byl prostoupen pochopením Doriana a pokorou vůči jeho osobnosti. Pan doktor mi vysvětluje proč se k tomuto kroku rozhodl, píše v něm upřímně i pro jeho kariéru riskantní věty, proto nechci aby byl nijak zneužit. Velmi si za toto pana doktora vážím jako lékaře i jako člověka. Jsem ráda, že pochopil Doriana.
Dnes jsme se pro Dorínka vydali do Mimoně...za odřízení celé cesty, velkou pomoc a podporu děkuji Zdeňka Lošťáková Haklová, která se mnou a Dášou sdílela každou novou informaci a Dorínka si zamilovala. Je pátek, shledali jsme se, ale jinak... Pan doktor se ptal, zda máme na Dorínka na převoz vak, o kterém Dáša v předchozím hovoru mluvila, ale nestihli jsme ho vyzvednout. Řekl, že pejsky dávají do pytle, ale že Dorínka tam nedá, že je to kámoš a to mu neudělá. Měly jsme čas tam s Doriánkem pobýt, pomazlit se s ním ještě, užít si posledních pohlazení. Ležel, jako kdyby žil a každou chvíli se měl znovu nadechnout, měl pod sebou deku a pelíšek, konečně jsem znovu mohla pohladit jeho nádhernou hlavičku a dávat mu pusinky jako dřív. Zní to strašně, ale když už jsme s ním jely v autě, na jednu stranu jsem věděla, že tohle už je definitivní, protože než jsem ho viděla, pořád jsem snad doufala, že to není pravda, že pořád žije a zase se uzdraví, na stranu druhou jsem byla strašně šťastná, že jsme zase spolu, že jedeme zase z veteriny a mohu ho hladit. Nyní čekáme na středu, do té doby je uložen v Líbeznici v chladícím boxu firmy PET MEDIC, která po celou dobu sledovala jeho osud a nabízela pomoc s případným převozem zpět domů. Ve středu bude na moje osobní náklady převezen do Brna ke kremaci, poté bude už pořád se mnou a konečně se podíváme společně na procházky a výlety na něž jsem mu slíbila, že zase půjde. Na cestu s sebou má svůj pelíšek, hračky, dobrůtky, které tu na něho od lidí čekaly až se vrátí zpět a kytici růží od pana doktora.
Vše se stalo asi tak, jak se mělo stát. Dorínek tu byl u nás krátce, ale tak intenzivně... Tolik let jsem čekala, potkala desítky psů až přišel tenhle neskutečný psí přítel, který se mi vryl hrozně hluboko.
Má rozhodnutí nebyla asi vždy správná, možná to vše bylo jen trápení, možná to tak mělo být, dokud neumřela i naděje. 
Moc děkuji Katka Plačková , která s Dorínkem rehabilitovala, snažila se mu pomoci a dala mi impuls a odvahu jít s ním znovu na rezonanci.
Moc děkuji panu doktorovi jehož jméno nemohu uvést, ale právě on se na počátku celého toho kolotoče rozhodl neposlechnout a nechal Doriana žít a od nějž se pak dostal ke mně.
Moc děkuji panu doktoru Šindeláři z Mrače, který byl Doriánkovým ošetřujícím lékařem, pomohl mi ho vytáhnout doslova hrobníkovi z lopaty, věřil jemu i mě a dělal vše proto mu pomoci.
Moc děkuji panu doktoru Vepřekovi, který se pokusil splnit nám sen a chtěl spolu s námi a Dorínkem Doriana vrátit do plnohodnotného života. Ač na jeho adresu od některých lidí padlo mnoho, u mě v těchto posledních dnech stoupl nejenom jako lékař, ale především jako člověk a za to si ho moc vážím.
Děkuji všem v mém okolí za pochopení, které pro mě a Dorínka měli. Hlavně mamince s babičkou, které ač se se mnou v mnoha ohledech a názorech rozcházely, daly mi jejich plnou podporu. Děkuji svému příteliDaniel Járka za toleranci a pochopení.
Ale nejvíce ze všech musím za sebe a hlavně za Doriánka poděkovatDagmar Kunčarová, která při nás stále stála a Dorianovi prodloužila život tím, že když ve mně naděje zhasínala, tak v ní ne. Hodiny a hodiny se mnou trávila na telefonu, doprovázela mě při obou návštěvách do Mimoně a Dorian se jí vryl tak strašně hluboko do srdce. Dášo, tohle ti nikdy nemohu splatit.
Dorínek zcela nezemřel, pořád je v srdci tolika lidí a to mu dává věčnost. Je spousta pejsků, každý jednou umře, ale kdo ho poznal ví, že byl naprosto jedinečný, i když tělo stávkovalo, jeho vůle ho hnala pořád dál a nikdy to nevzdal. Pořád je tady, nic by ho nezastavilo.
DORIANE, LÁSKO NAŠE!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Отличная музыка

(Timothyzox, 20. 4. 2020 22:56)

https://www.youtube.com/watch?v=qYQx1HCb0Yw

идеальный вебсайт

(Barrydouse, 20. 4. 2020 22:53)

важный веб ресурс https://lolzteam.online/market/

Ulkamp3.ru - музыкальный портал

(Suharlew, 20. 4. 2020 21:27)

Если вы хотите слушать любимую музыку в любое время дня и ночи совершенно бесплатно, то сайт https://ulkamp3.ru – это то, что вам нужно. На ресурсе собрано огромное количество mp3-песен различных жанров, которые можно не только воспроизводить онлайн, но и скачивать для оффлайн-прослушивания на ПК или смартфоне.
Все музыкальные композиции на сайте разбиты по тематическим категориям. Также присутствует несколько готовых плейлистов и даже ТОП скачиваемых пользователями треков. Найти нужную песню достаточно легко – для этой цели на портале предусмотрена функция быстрого поиска.

Natural health

(Kiraboams, 20. 4. 2020 16:43)

Natural health: https://lite.bz/qdQ5Kv

Hi! Only from 18+!

(SandraDah, 20. 4. 2020 0:39)

Hurry up to look into loveawake.ru you will find a lot of interesting things....

good site

(Danielmug, 19. 4. 2020 21:30)

try this website https://www.affiliate-programs.biz/affiliate-marketing-niche/

Netdiabet.ru - всё о диабете

(Laptevmuh, 19. 4. 2020 21:30)

Портал https://netdiabet.ru целиком и полностью посвящен проблеме такого опасного заболевания, как сахарный диабет. Все информационные статьи сайта полностью актуальны и проходят проверку на достоверность и безопасность изложенной в них информации.
Изучив материалы портала, вы узнаете много интересного из истории развития диабета, научитесь разбираться в его видах и стадиях развития, а также сможете получить ценные советы по профилактике и лечению заболевания. Отдельное внимание уделяется проблеме ожирения, как одному из главнейших факторов возникновения сахарного диабета.

Обмен Райффайзен UAH за криптовалюты Zcash ZEC автоматически онлайн безопасно

(Ivanhox, 19. 4. 2020 6:12)

Продажа PerfectMoney USD за Приват24 UAH автоматически онлайн https://privat.cash/how-to-trade-bitcoin/

life hacks

(Josephweali, 19. 4. 2020 3:55)

A team of hackers sells information. banks, copies of credit and debit cards, access and blocking of web resources of any complexity. we also need people to cash money from ATMs around the world courses and trainings- a lot of work and sale of information ssn dob search, western union hack, bank hack transfer, paypal, ebay, shop cvv dump + pin site dos.exploit hack .atm cashing atm program hack,traffic site,install exe traffic,botnet vnc.

Our contacts - https://icq.im/608319057
jabber client - sssss777@linuxlovers.at
jabber client reserve - open@shangryla.net
email - dolar212345@gmail.com

garry's mod series, shannon morse, atm free money life hack, hacking into nasa, tik tok life hacks, hack bank account online hindi, zugriff, featured, brute force, travel hacks, cashapp hack, top trending news india, reality, soygun, shodan.io, tutorials, cleaning tips, social security money, set, patients

Aliespress, score

(Harrysot, 19. 4. 2020 2:23)

Buy disposable masks - effective self-defense every day! ... A three-layer disposable mask effectively protects the respiratory system from dust, bacteria and possible infection with infectious diseases. A flexible nasal retainer helps the mask fit snugly to the face, and soft rubber bands comfortably fix the mask without causing skin irritations. The size and density of the mask provides comfortable wearing for a long time ...
https://t.co/Mc23JOuNtt

Покупка Монобанк UAH за криптовалюты PerfectMoney USD автоматически онлайн безопасно

(Ignathap, 18. 4. 2020 23:53)

Покупка Dogecoin DOGE за гривна любой банк автоматически онлайн https://privat.cash/exchange_MONOBUAH_to_ETC/

Продажа Приват24 UAH за криптовалюты Ethereum Classic ETC автоматически онлайн 24/7

(Ivanhox, 18. 4. 2020 21:18)

Продажа Visa/MasterCard UAH за криптовалюты Tether USDT автоматически онлайн быстро https://privat.cash/exchange_P24UAH_to_BTC/

Send personalized gifts for every occasion and recipient

(DanielJib, 18. 4. 2020 7:05)


Create meaningful and memorable personalized gifts with Customiss + Save 50% OFF. Turn photos, artwork, and more into gifts and home décor. Explore our ...
Visit to send a Digital Gift to Your Loved Ones.
https://customiss.com

Здорово! Нашел подборку каналов прекрасных в Telegram Messenger намеренно для Вас!

(ThomasPhach, 18. 4. 2020 4:53)

https://t.me/cherv_knigi > Книжный червь. Канал для ценителей книжного мастерства. Истинные любители книг оценят публикуемые подборки книг, цитат и афоризмов. Регулярно обновляемый контент доставит удовольствие истинным поклонникам чтения.

Простатит Бгмапс Пазарджик Кинопоиск

(BennyHew, 18. 4. 2020 4:29)

Секрет евреев: Еврейские мужчины лечат простатит за 2-3 недели!
Один раз в жизни! Раз и навсегда! Узнаем как... https://txxzdxru.diarymaria.com/

Marked!

(Andrewgloft, 17. 4. 2020 17:13)

Astonishing mo = 'modus operandi' of expression. Look after it up!

News 2020 - 2021

(KeithDib, 17. 4. 2020 11:00)

Лечите дома за копейки Коронавирус и и др. любые вирусы, грипп https://www.youtube.com/watch?v=4uYdDIKiLBA с помощью соли, кислоты и уксуса

Law 2020 Estonian, European firms

(Wayneelado, 16. 4. 2020 23:59)

Registration and sale of ready-made Estonian, European firms. https://diamont.ee/en/company-registration/ Companies with nominee service and bank account. Crypto license. AML service. Remotely. Fast, professional. Zero tax rate. Accounting services

Mystries of Human Brain

(SaraSib, 16. 4. 2020 8:54)

Recently I read an article about human brain and how it can heal any disease. it totally blew my mind. check out this
https://am3media.com/2020/04/14/10-interesting-facts-about-the-human-brain/
https://b-ly.co/bs1q

ROBLOX How To Hack Accounts February MAY 2020

(rardPielo, 16. 4. 2020 2:17)

https://billscheatworld.com/ROBLOXHackOnlineUltimate - ULTIMATE GENERATOR for ROBLOX GAME Club BUILDERS AVAILABLE! 2020 APRIL/MAY UPDATED!

KW:
Robux Free 2020 MAY UPDATED
Robux Hack 2020 APRIL UPDATED


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225

následující »